Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Táplálékok, amelyeket semmiképp se kombináljunk egymással
  2023-12-27 21:28:04, szerda
 
  Léteznek olyan táplálékok, amelyek egymással kombinálva nemcsak a megfelelő emésztést képesek meggátolni, de azt is megakadályozzák, hogy a szervezet elegendő tápanyaghoz jusson.

Sokan szeretnek sajtos, tejtermékes húsételeket készíteni. Azonban azt tudnunk kell, hogy mindkét táplálék, azaz mind a hús, mind a sajt nagyon magas fehérjetartalommal rendelkezik és mindkettőt nagyon nehéz megemészteni, így jól tesszük, ha ezeket a táplálékokat egyáltalán nem kombináljuk egymással.

A paradicsomos tészta még jó kombinációnak is nevezhető, azonban sokan még sajttal vagy sajtszósszal is kombinálják az ilyen típusú olaszos ételeket. A sajt, azaz a tejtermék, illetve a hús és a szénhidrát is nagyon rosszul viselkednek egymás mellett, nem mellesleg nagyon nehezen tolerálja az emésztőrendszer, ha egyszerre szénhidrátot, tejterméket és keményítőtartalmú ételt is eszünk.

A sajtos, illetve a babos ételek sem igazán férnek meg egymás mellett. Kombinálhatjuk ugyan a kettőt, de mindenképpen tudnunk kell, hogy a kétféle étel ötvözete olyan emésztési problémákat okozhat, mint például a puffadás és a fokozott gázképződés.

Nagyon sokan kedvelik a turmixitalokat, illetve sokan fogyasztanak reggelente müzlit, tejet és banánt, márpedig jó, ha tudjuk, hogy a tej és a banán nem igazán fér meg egymás mellett, ugyanis az emésztőrendszer nem tolerálja ezt a kettőst. Ha mégsem tudunk lemondani ezekről a táplálékokról, adjunk a turmixitalunkhoz egy-egy csipetnyi fahéjat, mivel ez a gyógynövény fokozza az emésztést. A kardamom és a szerecsendió is nagyon jó fűszer az emésztés elősegítésére.

Szakértők nem igazán javasolják, hogy főétkezés közben gyümölcsöt együnk. Mivel a gyümölcsök sok gyümölcscukrot tartalmaznak, így ez a cukor nagyon gyorsan erjedni kezd, ami a gyomorban lévő fehérjékkel együtt emésztési zavarokhoz vezethet. Közvetlenül főétkezés után sem javasolt a gyümölcs fogyasztása, ugyanis a gyümölcsök egyszerű cukrokat tartalmaznak, amelyek nem igényelnek emésztést, éppen ezért nem maradnak sokáig a gyomorban ellentétben más, zsírban, fehérjében és keményítőben gazdag élelmiszerekkel. Ha azonban étkezés után mégis gyümölcsöt eszünk, a cukor erjedni kezd a gyomorban, ami kellemetlen tünetekkel járhat együtt.

Főétkezés közben nem javasolt sem a víz, kiváltképp nem a gyümölcslevek fogyasztása. Ugyanis ezek az italok felhígítják a gyomorsavat, így sokkal nehezebb lesz megemészteni a zsírokat, a szénhidrátokat és a fehérjéket is, aminek ennek szintén emésztési zavar lesz a következménye. Ha inni szeretnénk, azt étkezés előtt tegyük meg legalább 20 perccel.

Ha nem szeretnénk, hogy fáradtak legyünk a délelőtt folyamán, akkor ne reggelizzünk tojást és szalonnát együtt, mivel mindkettő nagyon nehezen emészthető és ez nagyfokú fáradtsággal járhat együtt.

A gabonapehely és a gyümölcslevek sem bizonyulnak jó kombinációnak. A narancslében lévő savak például akadályozzák a szénhidrátok lebontását azáltal, hogy befolyásolják az enzimaktivitást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
Címkék: turmixitalunkhoz, emésztőrendszer, megakadályozzák, élelmiszerekkel, enzimaktivitást, kombinálhatjuk, gyümölcscukrot, szénhidrátokat, turmixitalokat, kombinációnak, gyümölcslevek, következménye, elősegítésére, befolyásolják, táplálékokról, tartalmaznak, paradicsomos, szénhidrátok, reggelizzünk, keményítőben, megemészteni, szerecsendió, mindenképpen, szénhidrátot, gabonapehely, narancslében, táplálékokat, fáradtsággal, sajtszósszal, fogyasztanak, akadályozzák, felhígítják, fogyasztása, gyomorsavat, kombináljuk, tejterméket, megfelelő emésztést, szervezet elegendő, sajt nagyon, táplálékokat egyáltalán, paradicsomos tészta, ilyen típusú, babos ételek, kétféle étel, fokozott gázképződés, turmixitalunkhoz egy-egy, gyógynövény fokozza, emésztés elősegítésére, cukor nagyon, gyomorban lévő, gyümölcs fogyasztása, gyümölcsök egyszerű,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hiányzik  Julian Brass gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Őrizkednünk kell...  Mai harmónia kártyám  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ágai Ágnes – Csendélet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Csak a fogyatkozás látható  A Megváltó szolgálatában  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Hogy lehet megtartani  210 éve született a SZÓZAT meg...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akarat  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Egy hatékony szolga  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Akarat  Fekete-erdő desszert  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyi telefonál  Nem méltó hozzád  Kerüld el az evangélium örömén...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nagyi telefonál  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyi telefonál  Png férfi  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Kellemes délutánt kívánok  Png nő  Akarat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Zilahy Lajos gondolata  Irgalom és ítélet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác... 
Bejegyzés Címkék
megfelelő emésztést, szervezet elegendő, sajt nagyon, táplálékokat egyáltalán, paradicsomos tészta, ilyen típusú, babos ételek, kétféle étel, fokozott gázképződés, turmixitalunkhoz egy-egy, gyógynövény fokozza, emésztés elősegítésére, cukor nagyon, gyomorban lévő, gyümölcs fogyasztása, gyümölcsök egyszerű, gyomorban ellentétben, cukor erjedni, gyümölcslevek fogyasztása, italok felhígítják, délelőtt folyamán, narancslében lévő, szénhidrátok lebontását, turmixitalunkhoz, emésztőrendszer, megakadályozzák, élelmiszerekkel, enzimaktivitást, kombinálhatjuk, gyümölcscukrot, szénhidrátokat, turmixitalokat, kombinációnak, gyümölcslevek, következménye, elősegítésére, befolyásolják, táplálékokról, tartalmaznak, paradicsomos, szénhidrátok, reggelizzünk, keményítőben, megemészteni, szerecsendió, mindenképpen, szénhidrátot, gabonapehely, narancslében, táplálékokat, fáradtsággal, sajtszósszal, fogyasztanak, akadályozzák, felhígítják, fogyasztása, gyomorsavat, kombináljuk, tejterméket, gyógynövény, problémákat, gázképződés, fehérjékkel, közvetlenül, ellentétben, viselkednek, kellemetlen, kombinálják, tápanyaghoz, tejtermékes, húsételeket, rendelkezik, bizonyulnak, gyümölcsöt, egyáltalán, igényelnek, fehérjéket, meggátolni, zavarokhoz, javasolják, fehérjében, gyümölcsök, táplálékok, szeretnénk, tünetekkel, kombinálva, reggelente, mindkettőt, emészthető, szénhidrát, lebontását, kiváltképp, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.